domingo, octubre 24


La situació actual post pandèmia està provocant un gran moviment de treballadors entre països, ja que en moltes la situació laboral actual no és la millor, i això ha deixat sense empleo o en condicions laborals difícils a miles de ciutadans de tota Europa.

El mayor problema de muchos ciudadanos españoles a la hora de decidir o no viajar a un país extranjero es el manejo del inglés como segundo idioma, causa de preocupación de muchas personas al sentirse lo suficientemente preparado o hábiles en su desempeño. Però existeixen molts altres països que no requereixen un domini de l’anglès, o empleos que no precisin de grans coneixements d’idiomes, disponibles per a aquells que donin el salt a treballar en un país diferent. Treballar fora d’Espanya permet autofinanciar l’estància en l’estranger, a la vegada que viajar, fer nous amics i millorar un idioma extranger.

Països als que viatjaran en busca de nou ús
Existeix un número de països que no hi ha habla inglesa que sobresalen per encima del resto com a primera opció elegida per treballadors extrangers. Aquests països son:

-Alemania:
Contant amb uns 83 milions d’habitants, Alemanya és el país més poblat de la Unió Europea, i el tercer país amb major nombre d’emigrants internacionals.

Es, amb diferència, un dels destins més sol·licitats dins d’Europa, i això s’ha de fer en gran part al seu estupend nivell de vida, els seus alts sueldos i la seva exquisita gastronomia i patrimoni. Hay bastante diversidad de puestos de trabajo disponibles para extranjeros sin mucha experiencia o sin un buen nivel de alemán, lo que suele ser el mayor problema. Els empleos més comunes en aquests casos són en hotels i restaurants, és a dir, a l’hostaleria.

Les condicions en hostaleria a Alemanya suelen resultar atractives als treballadors espanyols, ja que el salari mínim és de 18.684 € anuals en 12 pagues, 1.557 € per 40 hores semanals o jornada completa. A esto se añade que, en Alemania, los sueldos continúan subiendo conforme pasan los años en base a la experiencia y producción de cada empleado.

-Àustria:
Austria despunta per ser un dels dies més països del món, amb una economia molt alta que es tradueix en una qualitat de vida també molt elevada. A més, també és un dels països amb alcalde PIB d’Europa, el que significa que, per exemple, és molt més fàcil muntar un negoci allí que en altres països.

La majoria dels empleos disponibles per a persones no natives son com a recepcionistes, camarers (amb un sueldo de 1.886 € de media), cocineros, ayudantes de cocina y personal de limpieza (guanyant estos un sueldo de 1.548 € de media). Recientes estudios sitúan la media salarial para los puestos en la industria turística y hostelera en los 1.832 € bruts mensuales.

Austria es un país en el que diverses llengües coexisten entre sí, per lo que sus habitantes están acostumbrados a hacer el esfuerzo de intencionar entenderse con personas de todas las procedencias. Tenint un nivell mitjà d’anglès o alemany, qualsevol persona pot defensar-se sense problema fins al seu maneig del idioma millor conforme al temps.

-Francia:
Francia suele ser una elección cómoda para muchos trabajadores. Casi tots els ciutadans espanyols han tingut que passar per cursos de francès en l’època estudiantil, per lo que es vulgui tenir un maneig mínim de l’idioma, i a més és l’elecció més cercana .El salari mínim en hostaleria en França es troba al voltant dels 1500 € per als puestos més baixos, podent arribar als 4500 € en pujants directius a l’hostaleria, i estant els mitjans mitjans en uns 3000 €. Estas diferencias salariales dependerán del empleo que se realice, las habilidades del trabajador, el nivel de idiomas, etc.

-Suiza:
En aquest país es conviuen quatre llengües de forma oficial, per lo que tenint a nivell mig de qualsevol cosa d’elles (francès, italià, alemany o romanç) es pot començar a treballar en puestos que no requereix molta comunicació amb el client. Suïssa el segon país europeu amb el seu sol per any més alt, tan només superat per Noruega. El sueldo medio en hostelería en Suiza es de unos 4700 francos suizos, el que equival a uns 4300 €. Vivir en Suiza es caro, pero sus altos sueldos compensan esta diferencia en alquileres y coste de comida, agua, luz, etc.

Per treballar en Suiza, primer es necessita aconseguir una visa. És fàcil obtenir-la ja que si ja té un ús només se ha de presentar el contracte al arribar i pagar 90 francs suizos per l’obtenció d’aquesta visa. En cas d’ir sense ús, Suïssa ofereix tres mesos per buscar sense cap tipus de requisit. Si passarà aquests tres mesos i encara no ha aconseguit un treball, ha sol·licitat un permís de cerca de treball per continuar allí.

Tipos de puestos en hostelería
Les possibilitats dins del sector hostelero son diverses i s’adapten a treballadors de tot tipus, ja teniu un nivell alt o no de l’idioma, més o menys experiència, o diferents habilitats.

-Lavaplatos – Este es el empleo más sencillo con el que comienzan aquellos que no tienen idea del idioma ni experiencia en otro sector. És ideal per al període d’adaptació al país.

-Asistencia en hoteles – Esta categoría incluye diversos puestos como el de chambermaid (la persona encargada de fer camas, cambiar sábanas etc.), encargado de toallas, camarero de habitaciones y diversos puestos relacionats amb el manteniment de les habitacions.

-Chef – Este puesto requiere de experiencia previa, pero es uno de los mejores pagados y considerados.

-Mozo d’equipament – Es pot treballar a la porta o com a botons d’ascensor.
Algunes ventalles d’aquest lloc son les propines, el que suposo un extra en el sueldo, i el contacte directe amb els clients, una excel·lent ajuda per millorar l’idioma de forma intensiva.

-Dependents i caixers – Si té un bon nivell d’idioma, aquests treballaran de cara al públic gaudir d’una bona consideració i remuneració.

-Barman o camarero – Al igual que l’ocupació de mozo d’equipament, aquest lloc exigeix ​​contacte constant amb el client, per lo que aquells treballadors que elijan aquesta posició hauran de tenir amb cert nivell d’idioma exigit de base.

-Recepcionista – Este empleo es para aquellos que ya tengan un alto nivel de idioma, buena presencia y don de gentes. Es uno de los puestos mejor remunerados.

-Jardinero – Un puesto muy demandando en las distintas zonas rurales. Requiere experiencia previa, pero se considera un puesto bastante agradecido y bien pagado.

-Fast food – Las cadenas de comida rápida están en búsqueda constante de nuevos empleados a causa de su expansión rápida. Los puestos en cocina encargados de la preparación de la comida no necesitan un alto nivel de idioma para ser llevados a cabo.

Empreses de treball en l’estranger
Per a aquells treballadors interessats en buscar ocupació en un país estranger però que desconocen com començar aquest procés, hi ha empreses dedicades a actuar d’intermediaris entre els interessats i les empreses del país escogit. Una agència seriosa ha d’organitzar entrevistes en línia abans de sortir del país i oferir un contracte de treball previ a desplaçar-se.

Una de les es, per exemple, Aula anglesa, agència de mobilitat internacional, que compte amb un programa de treball en l’estranger des del 2010, on s’ofereix assessorament personal, una prova de nivell de l’idioma i un curs d’idioma, gestió amb la cerca d’ocupació i allotjament, i un seguiment posterior del benestar i satisfacció amb l’ocupació i seguiment durant els primers sis mesos en destí. Actualment necessitem cubrir dècades de puestos per a hotels rurals de 4 o 5 * per tota Europa.

Aquellos que buscan un empleo mejor en un nuevo país nunca habían tenido tantas opciones disponibles. Aquest otoño és el moment per començar una nova aventura.

Comparte.
Exit mobile version